صور


العودة   موقع بسكوتة ازياء وصور احدث الصيحات وكل ما يخص المرأة > المطبخ العربي > المطبخ العربي - اطباق رئيسية - مقبلات - حلويات

فخدة ضاني في الفرن - طريقة عمل الفخدة الضاني - طريقة تحضير فخدة ضاني للعيد الكبير - وصفات العيد

فخدة ضاني في الفرن - طريقة عمل الفخدة الضاني - طريقة تحضير فخدة ضاني للعيد الكبير - وصفات العيد فخدة

إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
قديم
مدير عام
 
تاريخ التسجيل: Oct 2012
المشاركات: 4,833
Wink فخدة ضاني في الفرن - طريقة عمل الفخدة الضاني - طريقة تحضير فخدة ضاني للعيد الكبير - وصفات العيد

 
 
فخدة ضاني في الفرن - طريقة عمل الفخدة الضاني - طريقة تحضير فخدة ضاني للعيد الكبير - وصفات العيد
فخدة ضاني في الفرن - طريقة عمل الفخدة الضاني - طريقة تحضير فخدة ضاني للعيد الكبير - وصفات العيد
فخدة ضاني في الفرن - طريقة عمل الفخدة الضاني - طريقة تحضير فخدة ضاني للعيد الكبير - وصفات العيد
فخدة ضاني في الفرن - طريقة عمل الفخدة الضاني - طريقة تحضير فخدة ضاني للعيد الكبير - وصفات العيد
فخدة ضاني في الفرن - طريقة عمل الفخدة الضاني - طريقة تحضير فخدة ضاني للعيد الكبير - وصفات العيد



المقادير:
فخدة ضاني
فصوص ثوم
حبات قرنفل
فلفل أسود صحيح


لعمل التتبيلة:
كوب مية بصل
كوب ونصف عصير طماطم
ملعقة صغيرة (زعتر - روز ماري - كركم - بهارات)
1/ 4 كوب زيت
2 ملعقة خل
ملح وفلفل


لعمل الحشو:

(2 بصلة + 2 جزر + حزمة كرفس + ملح وفلفل + زعتر وروز ماري + حبهان)
1/ 2 كوب شوربة

الطريقة:
1-أول حاجة افتحي الفخدة من النصف وخرّميها بالسكينة من جوه وبره، واغرزي في الأخرام دي فصوص الثوم والفلفل الصحيح والقرنفل.

2-بعد كده اعملي التتبيلة؛ اخلطي مية الطماطم ومية البصل والزيت والملح والفلفل والزعتر والروز ماري والكركم والبهارات والخل.

3- بعد كده صبي التتبيلة دي في الفخدة من بره وجوه، ووزعيها في الفخدة كويس أوي، وحطيها في التلاجة ليلة كاملة؛ علشان تتبل كويس.

4-بعد كده قطعي البصل والجزر مكعبات كبيرة، واخلطيهم مع بعض وتبليهم بالملح والفلفل والحبهان والزعتر والروز ماري، وبعدين احشي الفخدة بالخليط ده.

5-لفي الفخدة بخيط سميك كويس أوي واربطيها، وشوّحيها على جريل أو في صينية فيها شوية زيت، ولفّيها من كل الأجناب لمدة دقيقة على كل جانب.

6- وبعدين قطّعي مجموعة خضراوات تانية (بصل، وجزر، وكرفس، وبطاطس، وورق لورا، وحبهان، وقرفة)، وحطيهم في صينية، وحطي عليهم الفخدة، واسقيها بالشوربة، ودخّليها الفرن على درجة حرارة 200 لمدة نصف ساعة.

7-بعد كده طلّعيها وغطيها بورق فويل، ودخّليها الفرن مرة كمان لمدة ساعة ونصف، على درجة حرارة 180، وعلشان تتأكدي إنها استوت ممكن تدخّلي فيها سكينة، ولو خرجت نظيفة يبقى كده استوت كويس.

8- طلّعيها من الفرن، وفكي الخيط من عليها، وحطيها على طبق التقديم، وقدميها مع رز بالخلطة.. بالهنا والشفا.








إقرأ أيضاً:


to]m qhkd td hgtvk - 'vdrm ulg hgto]m hgqhkd jpqdv ggud] hg;fdv ,wthj hgud]

 
 
 
رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)

للعيد, وصفات, الضاني, الكبير, العيد, الفخدة, الفرن, تحضير, ضاني, طريقة, فخدة


أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة



الساعة الآن 05:00 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7

سياسة الخصوصية  Privacy Policy


Content Relevant URLs by vBSEO